Om oss   Kontakta oss

Trafiklärarutbildning

I Kalmar har vi trafiklärarutbildning för dig som vill arbeta på trafikskola

SYABs trafiklärarutbildning blivit kvalitetsgranskad av Myndigheten för yrkeshögskolan. Vårt resultat var mycket gott.
De har undersökt hur vi arbetar med vårt systematiska kvalitetsarbete och hur vi säkerställer genomförande av LIA-kurser med god kvalitet.

Pågående utbildning startades 21 augusti 2017

Nästa kursstart planeras till augusti 2018
Ansökan till utbildningen börjar 1 mars 2018

Som trafiklärare kommer du att undervisa blivande bilförare att köra säkert och miljömedvetet. Det är ett roligt och omväxlande yrke för dig som ser utmaningen i att få andra att lyckas. I det dagliga mötet med elever kommer du själv att utvecklas som pedagog och coach då varje lektion innebär individuella lösningar för framgång. Du kommer att få arbeta med människor i olika åldrar, med olika kulturell bakgrund och olika etniciteter. Känns det som att det är något för dig?

SYAB jobbar i samarbete med de lokala och regionala trafikskolorna som är anslutna till branschorganisationen Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR). Samarbetet säkerställer att utbildningen alltid är uppdaterad och mycket väl anpassad till de förväntningar branschen har.

Trafiklärarutbildningen är en yrkeshögskoleutbildning som omfattar tre terminers studier, motsvarande 300 yrkeshögskolepoäng. Sammanfattningsvis är utbildningen uppbyggt kring nio delkurser fördelat mellan

  • fem kurser där du skaffar dig olika ämneskunskaper som är viktiga för att verka som trafiklärare
  • två kurser där du utvecklar undervisningskompetenser kring de fem ämneskurserna
  • två kurser, totalt 15 veckor med praktik på trafikskolor för att du ska lära dig hur dina kunskaper och färdigheter ska omsättas i verkliga situationer med elever. Här knyter du också värdefulla kontakter när du ska söka jobb.

En grundläggande tanke i vår utbildning är att hela tiden försöka få samtliga ämnen att hänga ihop som en helhet. Då trafikläraryrket kräver en stor bredd av kunskaper vill vi att det ska vara tydligt hur ämnena du läser på utbildningen kopplar ihop med varandra.

Hos oss får du som student delat ansvar för elever i årskurs två på vårt fristående Transportgymnasium och dennes körkortsutbildning för personbil.

* I menyn till vänster kan du läsa mer om kurserna och utbildningsmålen

Examen:

Yrkeshögskoleexamen